Enis Bešlagić je bosanski glumac. Tokom 2000-ih igrao je u nekoliko filmova kao što su Fuse (2003), Leto u zlatnoj dolini (2003), Ivkova gozba (2005), Ram za sliku moje domovine (2005) i Sve za džabe (2006). Glumio je u sitkomu Naša mala klinika od 2004. do 2007. Bešlagić i bosanskohercegovački glumac Milan Pavlović glumili su komičarski dvojac Mujo i Haso u skit-komediji Mujo & Haso Superstars iz 2004. godine.

Nastupao je u bosanskohercegovačkim televizijskim serijama Lud, zbunjen, normalan i Viza za budućnost, kao i u serijama u susjednoj Hrvatskoj poput Odmori se, zaslužio si i Cimmer fraj. Bešlagić je u prve dve sezone (2013–14) glumio Mirona Firdusa u humorističnoj seriji Federalne televizije Kriza, a od 2015. je sudija na hrvatskom televizijskom pevačkom takmičenju Zvjezdice.

U Tupperware sam se uključila 1995. godine odmah nakon prvog party-a jer sam željela imati te fantastične proizvode u svom domu. Ne misleći da ću se toliko dugo zadržati, kroz godine aktivnosti sam učila i napredovala od člana, do voditeljice, pa team leadera i na kraju zastupnice.  Danas, nakon 26 godina se još uvijek veselim novim proizvodima i onome što Tupperware može pružiti svakoj osobi. Posebno zadovoljstvo u ovome poslu je gledati kako se osobe razvijaju i rastu, postaju samopouzdane i uspješne. Volim ovaj posao jer u njemu nalazim savršen splet rada i zabave, a radno vrijeme sama određujem. Volim izazove i otkrivati nove stvari, a upravo mi to omogućava aktivnost u Tupperware-u. Svaki dan, tjedan je novi izazov, a svaki novi proizvod ili susret je otkrivanje novih mogućnosti. Upravo zato što u Tupperware-u svoju aktivnost možete prilagoditi svojim željama i potrebama, preporučam svakoj osobi da pokuša!